Twee werelden,
één gemene deler.

Podcast

Ons bureau bestaat 20-jaar. Een mooi moment om stil te staan én te reflecteren op al deze jaren. Tijdens deze reflectie passeerden velen opdrachtgevers de revue. Wat ons opvalt, is dat het vaak voorkomt dat dezelfde thema’s binnen organisaties spelen, maar vanuit een heel ander perspectief.

Zo ontstond het idee om twee opdrachtgevers met elkaar in gesprek te laten gaan over een gemene deler. In de VIJFcast laten we twee werelden samenkomen. De gasten kennen elkaar niet en het gesprek is niet van tevoren gescript. Een spontaan gesprek dat door één van onze oprichters wordt aangewakkerd en wie weet inspireert.

VIJFcast – Veiligheid

In deze aflevering staat het thema veiligheid centraal. Melina Rakic is psychiater en bestuurder van een zorgaanbieder in de complexe psychiatrie. Andreas Nowak is zelfstandig en verantwoordelijk geweest voor de veiligheid van een laboratorium van een olie- en gasbedrijf.

Bijzonder aan deze ontmoeting is dat veiligheid een belangrijk thema is in het werk van Melina en Andreas, maar vanuit een hele andere context. De één heeft te maken met veiligheid tussen client en behandelaar en de ander met veiligheid van medewerkers in relatie tot het werken met gevaarlijke stoffen en machines. Hoe kijken zij aan tegen het thema veiligheid?

VIJFcast – Maakbaarheid

In deze aflevering staat het thema ‘maakbaarheid’ centraal. Jan Dirk Pruim (lokale overheid) en Bjarne Mastenbroek (architect) gaan met elkaar in gesprek over de maakbaarheid van ons land.

Bijzonder aan deze ontmoeting is dat een architect kijkt naar het esthetische en het functionele belang bij het ontwerpen van gebouwen. Waarbij de (lokale) overheid rekening moet houden met de politiek en alle verschillende belangen die in de samenleving spelen. Hoe kunnen wij ons (beperkte) ruimte zo goed mogelijk gebruiken? Hoe verhouden grote creatieve ideeën zich tot de lokale werkelijkheid? Hoe maakbaar is Nederland nog?