Twintig jaar vieren van verschil

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat VIJFadvies werd opgericht. Destijds een handvol organisatieadviseurs met een gedeelde blik op de wereld en hun vak. Twee decennia later vieren we het bestaan van ons bureau, een warme thuisbasis van meer dan tien adviseurs die opdrachtgevers bijstaan in woelige tijden.

Onze opdrachtgevers ontmoeten we vaak in een fase waarin eenheid en verbinding in hun organisatie onder druk staat. Waar een groep afdrijft van zijn bestaansrecht of waar groepsleden zich daarin niet meer herkennen, ontstaan namelijk spanningen en dreigt polarisatie. Wij nodigen uit om die vraagstukken niet uit de weg te gaan maar met nieuwsgierigheid en aandacht juist op te zoeken. Omdat we weten dat alles en iedereen behoefte heeft aan een eigen plek, blijkt het wezenlijk ruimte te maken voor de verschillen, voor eigenheid en zelfs voor onaangepastheid. Om een beweging in gang te zetten die individueel belang dichter bij groepsbelang brengt en die omgekeerd de groep helpt het individuele belang te dienen. Daaruit kan een herstel van verhoudingen ontstaan.

VIJFadvies is in de afgelopen twintig jaar een bureau geworden waarin wij ook zelf steeds nieuwe vormen van verbinding verkennen. Dankzij het netwerk van opdrachtgevers als onze basis, is VIJFadvies vandaag een werkplek voor een kleurrijk palet organisatieadviseurs die de ambitie en het plezier delen zich in te zetten om de wereld een beetje beter te maken.

Traditiegetrouw
Het is al 20 jaar een traditie dat wij jaarlijks een kaart naar onze opdrachtgevers sturen met als afbeelding een foto van een fotograaf en een zelfgeschreven tekst. De foto van dit jaar is gemaakt door Rogier Alleblas.