VIJFadvies versnelt stappen starters op de arbeidsmarkt

VIJFadvies biedt via een serie masterclasses net afgestudeerden inzicht in de belangrijkste facetten van het adviesvak, met als doel hen een kick-start als professional te geven. Een enthousiaste groep jonge professionals neemt deze maand deel aan een programma van vier middagen waarin het ontwikkelen van professionele (advies)vaardigheden centraal staat De serie masterclasses helpt het gat tussen academische theorie en professionele praktijk te overbruggen.<!–more–>

Er verschijnen de laatste tijd met grote regelmaat berichten in de nationale media over de veranderende arbeidsmarkt. Het aantal banen in Nederland groeit momenteel hard, maar de kwaliteit van deze banen laat te wensen over. Starters ondervinden de gevolgen van deze veranderingen. Het inkomen van twintigers blijft achter, ondanks de toenemende vraag naar hoogopgeleide arbeidskrachten. Er dreigt een verloren generatie te ontstaan. Een zorgelijke trend voor de Nederlandse kenniseconomie.

Verschillende organisaties fungeren als makelaar (recruiters, detacheerders) en ‘verbinden’ starters met de arbeidsmarkt. Dit is echter geen structurele oplossing. VIJFadvies gelooft dat er een andere aanpak nodig is om starters in staat te stellen versneld stappen te zetten naar een kwalitatief hoogwaardige baan.

Om gemotiveerde starters daadwerkelijk te helpen bij maken van stappen op de arbeidsmarkt biedt VIJFadvies een serie masterclasses getiteld ‘Organisatieadvies als Ambacht’ aan. Een moderne professional kan vandaag de dag niet optimaal functioneren zonder te beschikken over effectieve adviesvaardigheden. Tijdens de serie masterclasses wordt op interactieve en stimulerende wijze een brug geslagen tussen de academische potentie van de deelnemers en het geven van effectieve adviezen in een professionele omgeving. Het leren van de fijnere kneepjes van het adviesvak en het creëren van toegevoegde waarde binnen de beroepspraktijk staan hierbij centraal.

VIJFadvies investeert zo direct in talentvolle starters. Als bedrijf halen wij op deze wijze nieuwe energie binnen en profiteren wij van de kennis en ideeën die de starters met zich mee brengen. Daarnaast geven de masterclasses ons de kans om op een prettige en inhoudelijke wijze kennis te maken met de opdrachtgevers van morgen. Er ontstaat een breed netwerk gebaseerd op wederzijdse voordelen. VIJFadvies is voorbereid op de toekomst. Wie volgt?

De belangstelling voor de serie masterclasses is zodanig dat we overwegen om het programma structureel, meerdere keren per jaar aan te bieden.